skip to Main Content

Eerste Studiezaal opent deuren

Leerlingen Kunnen In De Studiezaal Onder Begeleiding Aan Het Huiswerk Werken.

Kinderen van het Ir. Lely Lyceum kunnen op een rustige en veilige manier hun huiswerk op school maken. In Zuidoost is de eerste Studiezaal geopend…

ZUIDOOST – Het heeft even geduurd, maar nu heeft ook stadsdeel Zuidoost een Studiezaal. Deze zaal is gevestigd in het Ir. Lely Lyceum en bedoeld voor leerlingen van het lyceum. De bedoeling is dat leerlingen hier één keer per week onder begeleiding huiswerk te laten maken. In een rustige omgeving krijgen ze de extra aandacht die zij verdienen. Arantxa Barcelos van Stichting Studiezaal: ,,Het kind staat voorop. We kijken naar de talenten van kinderen en hoe we ze daarmee kunnen helpen. In alle rust en in hun eigen tempo.” De begeleiding wordt gedaan door professionals, onder wie pedagogen en/of oud-leraren. Volgens Barcelos is niet alleen de betrokkenheid van de leerlingen of de begeleiders belangrijk: ,,Daarom hebben we ook regelmatig contact met de ouders”.

Omarmprijs
De Studiezaal is een initiatief van Stichting Studiezalen. Deze stichting helpt meer dan zevenhonderd deelnemers in de stad en is opgericht door Abdelhamid Idrissi, die in 2019 Amsterdammer van het jaar werd en in 2020 de Omarmprijs won. De stad heeft zestien Studiezalen. Kinderen in Zuidoost die niet op het Ir. Lely Lyceum zitten, kunnen terecht in één van de andere studiezalen in de stad.

(Foto: Flickr / John Benson)
Back To Top
Zoeken