skip to Main Content

Eerste I-Love-IJburg-avond

Het thema van de Flex Night Live in de Flexbieb aan de Talbotstraat op IJBurg is elke donderdag anders. Op 14 februari – Valentijnsdag! – draait alles om de liefde voor IJburg.

OOST – Elke donderdag organiseert de Flexbieb van 20.00 tot 22.00 uur de Flex Night Live. Op 14 februari is die avond omgedoopt tot de eerste I-Love-IJburg-avond. De liefde voor IJburg staat dan centraal. Als er één organisatie is die vanuit die liefde heel positieve dingen doet, dan is dat Natuurlijk IJburg, de stichting die zich hard maakt voor een groen, sociaal en duurzaam IJburg. Reden voor de Flexbieb om een avond te programmeren rond de plannen van de stichting. De volgende onderwerpen staan op de agenda: de textielwerkplaats bij Lolaland, zonnedaken voor Verenigingen van Eigenaren, kunst in de openbare ruimte en elektrische deelauto’s. Per onderwerp worden groepjes gemaakt. Iedereen kan deelnemen, voor een avond of langer. Natuurlijk IJburg hoopt dat steeds meer buurtgenoten actief worden. De stichting biedt voor ieder wat wils. Loop bijvoorbeeld eens binnen in het Repair Café waar je kapot speelgoed en uiteenlopende apparaten kunt laten repareren. Misschien wil je zelf monteur worden? De organisatie heeft ook goede banden met de bewoners van SET, een plek waar erkende vluchtelingen samenwonen met andere jongeren. Er is daar altijd wel iets te beleven; buurtmaaltijden, cultuurfeestjes, thema-avonden.

Alternatieve OBA

In de Flexbieb komen bezoekers samen om boeken te lezen of te lenen. IJBurg heeft nu nog te weinig bewoners voor een ‘echte’ bibliotheek als OBA. Op initiatief van Joris Vermeulen is er daarom een alternatief gekomen. Geregeld worden er evenementen georganiseerd, zoals de Flex Night Live. Op avond van 7 februari vertellen voormalige vluchtelingen over hun reis naar Amsterdam. Meer info: flexbieb.nl.

Back To Top
Zoeken