skip to Main Content

Een plankje wielergeschiedenis als aandenken

Een Plankje Wielergeschiedenis Als Aandenken

De hardhouten vloer van de Amsterdamse wielerbaan Velodrome in Sloten wordt vervangen. Een deel van de vloer wordt verkocht als uniek souvenir. Ook een stukje wielergeschiedenis kopen?

NIEUW-WEST – Het Velodrome aan Sloterweg 1045 is één van de drie overdekte wielerbanen in Nederland. De wielerbaan heeft een lengte van 200 meter en is gemaakt van houten latten. Op deze vloer liggen de verhalen en zweetdruppels van talloze wielrenners opgeslagen. Leontien van Moorsel en Niki Terpstra reden er rond. Die vloer wordt nu vervangen door een nieuwe. Een deel van de oude vloer wordt verkocht voor het goede doel. De plankjes zijn voor de echte fans een fantastisch aandenken. Veel Amsterdammers hebben mooie herinneringen hebben aan de oude wielerbaan. Sinds de oplevering in 1972 zijn er wedstrijden en trainingen op gehouden, waaronder zesdaagsen en NK’s. Een stukje van de hardhouten wielerbaan van ongeveer 25 bij 6 centimeter kan nu gekocht worden. Gewoon zoals die was en met een Amsterdamse opdruk: je kan het rubber van de banden bijna ruiken. Leuk voor het bureau, vensterbank of kast.

Goed doel

Met een donatie vanaf € 7,50 koopt u een klein stukje wielergeschiedenis in hardhout. Dit hele bedrag gaat naar het Jeugdfonds Sport Amsterdam. De kopers kunnen het aandenken ophalen bij de opening van de nieuwe vloer, in het najaar van 2021. De plankjes worden mooi bewerkt tot souvenir bij de Houtstek, een werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. U kunt een plankje reserveren via lokalefondsen.mijnjeugdfondsactie.nl. Daar leest u ook alles over de actie. Als bekend wordt wanneer de nieuwe vloer van Velodrome Amsterdam precies wordt geopend (waarschijnlijk in oktober), krijgen de kopers een uitnodiging om het plankje op te halen.

(Foto: Flickr / Farrukh)

Lees ook:

Privacy muurkunst in Nieuw-West

Back To Top
×Close search
Zoeken