skip to Main Content

Een nieuw inclusief ondernemersnetwerk 

The Next Alliance wil een plek creëren waar kleine zelfstandigen, ondernemers en bedrijven uit Zuidoost elkaar ontmoeten. Ook jij kunt hier deel van uitmaken. 
 
ZUIDOOST  Medio mei werd in het Open Space Contemporary Art Museum (OSCAM) de aftrap gegeven voor The Next Alliance. Dit is een samenwerkingsverband van lokale creatieve ondernemers, de HVA, de gemeente Amsterdam en andere partners uit Zuidoost. Samen willen zij in dat stadsdeel een duurzaam en inclusief ondernemersnetwerk opzetten. Bij de kick-off werd er gesproken over ondernemein Zuidoost. Wat kunnen lokale (toekomstige) ondernemers en grote bedrijven voor elkaar betekenen? Hoe zou de community moeten functioneren om ondernemerschap te stimuleren?  
 
Netwerkevent 
Tijdens de avond in het OSCAM stelden de partners van The Next Alliance zich voor en kwamen inspirerende gastsprekers aan het woord: Huib Pasman, Chief Innovation Officer van de Johan Cruijff Arena, en Maru Asmellah, medeoprichter van het kledingmerk The New Originals en lid van het Zeedijk 60-collectief, een winkel aan de Zeedijk waar jongeren uit Zuidoost zelf hun eigen merk op de kaart zetten. Asmellah ontpopte zich tot een creatief ondernemer, terwijl zijn omgeving dit niet had zien aankomen. Pasman initieert vanuit de arena projecten om te innoveren én verbinden; het bedrijf wil graag teruggeven aan de bewoners van Zuidoost, omdat zij al 23 jaar lang investeren in het stadion. Wil je de volgende keer ook bij zo’n netwerkevent zijn? Meld je dan aan voor de mailinglist via thenextalliance.nl en like de Facebook-pagina!

Back To Top
Zoeken