skip to Main Content

Ecohof Amsterdam feestelijk geopend

Ecohof Amsterdam Feestelijk Geopend

Een kano huren, een werkplek gebruiken of lokale producten kopen bij de streekwinkel. Het kan nu bij Ecohof Amsterdam in Buiksloot.

NOORD – Ecohof Amsterdam is geopend. Dit is een stadsboerderij met een voedseltuin, streekwinkel, werkplek en kano- en SUPverhuur. SUP staat voor Stand Up Paddle sets, dat zijn sets waarbij mensen bovenop een soort surfplank staan en zichzelf vooruit peddelen. Het voedsel van de Ecohof wordt ecologisch verbouwd en de producten uit het streekwinkeltje worden in of rondom Amsterdam gemaakt. Tijdens de opening had een wildplukwandeling plaats; mensen konden leren welke wilde planten eetbaar zijn. Daarna was er muziek en eten. Initiatiefnemer Daan Goppel van de Ecohof vertelt CITY: ,,Ik probeer een betere wereld concreet te maken door circulair en duurzaam voedsel aan te bieden. Tevens wil ik Amsterdammers aan de hand van workshops meer in contact brengen met de natuur en inspirerende voorbeelden geven over duurzaamheid.”

Gerestaureerd

De locatie aan de Noordhollandschkanaaldijk 24 is door Goppel gehuurd van Stadsherstel. Hij vertelt: ,,Stadsherstel vindt het belangrijk dat historisch erfgoed ook een publieke en sociale functie kan hebben voor de stad.” Ecohof is tijdelijk gevestigd op deze locatie. Het huis is onderdeel van de historische bebouwing van het dorp Buiksloot (waarvan veel verloren is gegaan) en staat op de lijst om gerestaureerd te worden. Als de restauratie start, gaat Ecohof van deze plek weg. Op 24 juli staat de eerste workshop op de Ecohof gepland, dan gaan mensen een lemen pizzaoven maken. Leem is een grondsoort. Deze cursus heeft ook plaats op 25 juli en 8 augustus.

(Foto: Ecohof Amsterdam)

Lees ook:

Buurtcamping Noorderpark gaat door

Back To Top
×Close search
Zoeken