skip to Main Content

€25.000 tegen eenzaamheid onder ouderen

Eenzaamheid Onder Ouderen Is Een Groot Probleem…

Het is een groot probleem: eenzaamheid onder ouderen in coronatijd. Dankzij de Richard Hoogland Prijs kregen drie organisaties samen €25.000 om die eenzaamheid tegen te gaan…

UTRECHT – ‘Team Achter de Geraniums’, ‘Stichting Sunshine Society’ en ‘Stichting Zin in Utrecht’ zijn samen de gelukkige winnaars van de Richard Hoogland Prijs 2021. Team Achter de Geraniums en Stichting Sunshine Society ontvingen elk €10.000, Stichting Zin in Utrecht €5.000. De Richard Hoogland Prijs is bedoeld om het levensgeluk van Utrechtse ouderen te bevorderen. Het is dit jaar de tweede keer dat de prijs wordt uitgereikt. Organisaties konden eind vorig jaar hun plannen insturen hoe zij een sociaal isolement van Utrechtse in coronatijd kunnen voorkomen.

Wijsheid en ervaring

Team Achter de Geraniums wil ouderen zingeving bieden door hen in een coronaveilige studio hun wijsheid en ervaring met anderen te laten delen. Stichting Sunshine Society wil met project Post! Mensen in afgesloten verzorgingshuizen een video met bijbehorende brievenbuspost toesturen. Stichting Zin in Utrecht betreft een samenwerkingsverband tussen vrijwilligers en professionals met een eigen aanpak waar het gaat om het tegengaan van eenzaamheid. Met het geld kunnen ze hun activiteiten uitbreiden naar meerdere wijken.

Andere deelnemers

De prijs is een initiatief van het Richard Hoogland Fonds, dat zich bezighoudt met het welzijn van ouderen in Utrecht. Het fonds gaat met andere deelnemende partijen, degenen die niet in de prijzen vielen, in gesprek hoe zij geholpen kunnen worden met hun initiatief.

(Foto: Flickr / Garry Knight)

Lees ook:

Longfonds Vleuten zoekt collectant!

Back To Top
Zoeken