skip to Main Content

E-bakkie in de stad

E-bakkie

Koeriers rijden heel Amsterdam door op de knalgroene, kleine en smalle voertuigen van E-bakkie. Volgens oprichters Daan de Geus (links op de foto) en Joost Dalhuijsen (r) zijn de ‘bakkies’ dé oplossing om in de Amsterdamse binnenstad goederen op een duurzame manier snel van A naar B te brengen.

,,We leveren sneller dan bestelbussen en staan bijna nooit vast in het verkeer omdat we over de fietspaden mogen rijden. Zo verdeel je vrachtvervoer over de weg en het fietspad en voorkom je files. We letten daarbij wel op verkeersveiligheid. We bezorgen snel en gemakkelijk want we mogen de voertuigen op de stoep parkeren”, vertelt Dalhuijsen.

,,Daarnaast voorkomt het vervuiling, want we rijden elektrisch. De voertuigen zijn een soort container op wielen. We vervoeren van alles: van friet tot wijn. De voertuigen hebben een laadvermogen tot 500 kg en een gesloten laadbak.”

Ook particulieren kunnen ons inhuren als ze bijvoorbeeld hulp nodig hebben bij een verhuizing. We bestaan nu een jaar en het bedrijf is flink gegroeid. Er komt steeds meer concurrentie zoals bedrijven die rondrijden met bakfietsen of goederen via de grachten vervoeren. Maar eigenlijk moedigen wij dat alleen maar aan, want een schonere stad bereik je niet in je eentje.”

Back To Top
Zoeken