skip to Main Content

Duurzame pop-up in Gerard Dou

Duurzame Pop-up In Gerard Dou

Een veganistische handtas of vintage kleding? Kijk dan eens in de duurzame pop-up in de Gerard Doustraat. De initiatiefnemers vinden dat er veel te veel kleding wordt weggegooid.

ZUID – Noumenon en Thegreenlabels hebben tot 21 juli een pop-up winkel geopend aan de Gerard Doustraat met duurzame winkels en merken. Het thema is hergebruik. De organisaties maken zich zorgen over de 25 miljoen ton aan kleding die jaarlijks op de vuilnisbelt belandt. 95 Procent hiervan kan opnieuw worden gebruikt. Noumenon en Thegreenlabels laten verschillende oplossingen, businessmodellen en initiatieven zien op dit gebied. Denk aan gerecyclede materialen, reparatie en aanpassen om de levensduur van een kledingstuk te verlengen. ,,Elke stap en actie telt”, zo vinden de organisatoren van de pop-up. ,,Laat je inspireren door nieuwe initiatieven, leer nieuwe vaardigheden en ontdek je stijl tijdens de workshops”, zo moedigen ze het potentiële publiek aan op de facebookpagina van het evenement CARE // FULLY Curated Pop-Up #2.

Een workshop
In de winkel op Gerard Doustraat 76 vindt de modeliefhebber veganistische handtassen, vintage kleding en cosmetica op natuurlijke basis. Verder is er op 16 juli een workshop over hoe een duurzame garderobe samen te stellen door een eigen stijl te vinden.

Back To Top
×Close search
Zoeken