skip to Main Content

Duurzaam ondernemer Aranka dol op groene avonturen

Aranka En Ki

Als reisjournaliste reisde Aranka jarenlang de wereld over en zag ze de natuur in razendsnel tempo verdwijnen. ,,Prachtige regenwouden die plaats maakten voor veeteelt, koraal dat afstierf door het toerisme, leeggeviste oceanen voor onze visconsumptie en bounty-eilanden overspoeld met plastic. Daar wilde ik wat aan doen.” Om aandacht te vragen voor duurzaam toerisme reisde ze samen met haar hond Ki in drie maanden tijd per elektrische tuk tuk van Amsterdam naar Portugal. Een bizar avontuur dat beschreven staat in haar boek: Een Idioot Groene Roadtrip. 

Tegenwoordig gooit Aranka van der Pol het over een andere boeg. ,,Voor de transitie naar een duurzamere wereld is een nieuwe manier van denken nodig en een nieuw economisch model. Eén die in onze behoefte voorziet én in de behoefte van onze planeet.”

Met haar Junglebirds helpt ze mensen en ondernemingen tegelijkertijd economische, sociale en ecologische winst te behalen. De gelijknamige stichting start initiatieven die dat doen. Zoals Lots of Lesvos; hoge kwaliteit olijfolie, honing en zout van het Griekse eiland Lesvos dat

in Nederland in design- verpakking verkocht wordt om de Grieken en vluchtelingen op het eiland te steunen. A

Back To Top
Zoeken