skip to Main Content

Döne Fil toont wie ze is 

Döne Fil Toont Wie Ze Is 

De serie Moslims zoals Wij laat zien hoe verschillend in de moslimgemeenschap gedacht wordt over hedendaagse thema’s. Döne uit Slotermeer is een van de acht deelnemers.

NIEUW-WEST – Döne Fil is geboren en getogen in Slotermeer in Nieuw-West. Zij was onder andere de organisator van de eerste Turkse boot op de Amsterdamse Gay Pride. Döne is een van de acht hoofdpersonen in de nieuwe NTR-serie Moslims zoals Wij, die van 17 tot en met 21 december dagelijks is te zien na Nieuwsuur op NPO 2. In deze serie wonen acht moslims met uiteenlopende opvattingen en overtuigingen tien dagen in een huis. Hierin is te zien dat diversiteit in de moslimgemeenschap enorm groot is. Er zit bijvoorbeeld een Nederlandse bekeerlinge bij. Verder heeft de 37-jarige Döne half Indonesische en half Turkse roots en groeide op in een interreligieus gezin. Ze kwam in 2010 uit de kast als lesbienne.

Prijswinnend
In de serie, met in de hoofdrol vier moslimvrouwen en –mannen, van verschillende achtergronden is te zien hoe velen worstelen met de vraag hoe echt een goede moslim te zijn en wat het eigenlijk betekent om moslim te zijn. Niemand kan namelijk spreken namens ‘de moslims’ De reeks is gemaakt naar voorbeeld van de prijswinnende BBC-serie Muslims like us.

Beeld: NTR Lilian van Rooij

 

 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken