skip to Main Content

Domelaplantsoen bijna klaar

Als het goed is kunnen bewoners van de Spaarndammerbuurt dit voorjaar in hun eigen plantsoen genieten van het groen. Het parkje is bijna klaar.

WEST – Het Domela Nieuwenhuisplantsoen is binnenkort helemaal af. Er komt een fietspad door het parkje en op de plek waar voorheen het altaar stond, komen nu door bewoners ontworpen verhaaltegels. De nieuwe planten en drie jonge bomen komen ook in het plantsoen. Het Domela Nieuwenhuisplantsoen is een plek waar buurtbewoners hard voor hebben gestreden. De gemeente wilde er woningen bouwen en een hotel. Maar dat ging uiteindelijk niet door. De toenmalige bestuurscommissie, en later de gemeenteraad, stemde in 2017 in met de zogenaamde honderd-procent-groenvariant. Daarmee kwam er een eind aan een jarenlange discussie over het destijds enigszins verwaarloosde plantsoen. Alleen omwonenden onderhielden het stukje groen min of meer. Tijdens ontwerpsessies konden zij met idee├źn komen voor het nieuwe plantsoen. Bijzonder is dat de structuur van de in de jaren zestig gesloopte Maria Magdalenakerk, die er ooit stond, bewaard blijft. De fundamenten van de kerk zijn nog steeds goed te zien in het park.

Met doopvont

Bewoners konden kiezen uit drie ontwerpen. In het winnende ontwerp komt er aan de straatkant een terras met grijze en rode stenen. Opvallend is dat daar ook een doopvont komt, uiteraard een verwijzing naar de kerk.

Back To Top
Zoeken