skip to Main Content

Dit vastgoedproject blinkt uit in duurzaamheid   


Onder vastgoedkenners staat de campus in Amstel III bekend als een van de drie Amsterdamse trendsetters in duurzame warmte.  
 
ZUIDOOST – In de vastgoedsector staan onderwerpen als duurzaamheid en energietransitie bovenaan de agenda. Ook tijdens de jaarlijkse vastgoedbeurs Provada was dit overduidelijk. Naar aanleiding van deze vakbeurs stond er op Vastgoedjournaal, een gerenommeerd digitaal informatie- en nieuwsmedium voor vastgoedprofessionals, een artikel over drie Amsterdamse vastgoedprojecten die vooroplopen op het gebied van duurzame warmte. Een van die projecten is de Community Campus Amsterdam. Ook bekend als Our Domain Amsterdam South East.   
 
Aardgasvrije warmtevoorziening
 
De campus komt in Amstel III, het gebied tussen het AMC en de Johan Cruijff Arena. Na oplevering van de campus in 2020 zullen hier ruim 1.550 woningen staan. Er komen duizend kamers voor studenten. Projectontwikkelaar Blauwhoed ging op zoek naar aardgasvrije warmtevoorziening en koos uiteindelijk voor een aansluiting op het warmtenet van Vattenfall in Amsterdam-Zuid en Zuidoost. Dit warmtenet wordt gevoed door restwarmte van hoge temperatuur uit een elektriciteitscentrale in Diemen. In de toekomst zullen de datacenters in Amstel III ook worden ingezet als warmtebron. De andere twee trendsettende Amsterdamse projecten zijn de Valley aan de Zuidas en Ricardo Residences in het Schinkelkwartier in West.

Back To Top
Zoeken