skip to Main Content

Discussiëren over de toekomst van de haven

Discussiëren Over De Toekomst Van De Haven

Wie vragen heeft over de energietransitie in de haven, kan binnenkort in discussie met belanghebbenden en experts.

NIEUW-WEST – De sluiting van de kolencentrale aan de Hemweg, de bouw van windmolenparken voor de kust en de ontwikkeling naar CO2-neutrale brandstoffen en de ontkoppeling van het aardgas. Het zijn ontwikkelingen die er allemaal aan zitten te komen. Ze hebben ook behoorlijk wat impact op de bedrijvigheid in de Amsterdamse haven. Wie daar als ondernemer of belanghebbende ook vragen of een mening over heeft, kan hierover binnenkort in discussie.

Havendebat
Belanghebbenden in de haven houden op donderdag 10 oktober een Havendebat. De deelnemers buigen zich over de energievraagstukken die er liggen in het havengebied en welke waarde deze kunnen opleveren. Een andere vraag is welke kansen de nieuwe energie-infrastructuur het bedrijfsleven in het Noordzeekanaalgebied geven.

Elektrificatie
Er zijn allerlei meningen over de toekomstige rol van elektrificatie, waterstof, warmte, synthetische brandstoffen en zelfs kernenergie. Tijdens het debat schetsen experts de scenario’s en discussiëren ze over de verschillende mogelijkheden. Zo hebben ze het bijvoorbeeld over de voor- en nadelen aan de overstap naar elektrificatie of waterstof. Check voor het programma de website van de haven: portofamsterdam.com

Back To Top
×Close search
Zoeken