skip to Main Content

Dierenambulance zoekt vrijwilligers!

Er Zijn Meer Vrijwilligers Nodig!

Een tekort aan vrijwilligers zorgde er onlangs voor dat de dierenambulance haar werk niet kon doen. Er zijn dus meer vrijwilligers nodig! Van chauffeurs tot verzorgers.

LEIDEN – Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance – Vogelasiel Regio Leiden kon onlangs geen dieren ophalen. De reden was het tekort aan vrijwilligers. Vervelend, want tijdens drukke periodes helpt de organisatie soms wel een paar duizend dieren per maand. Gelukkig is het vooralsnog een uitzondering als de dierenambulance niet rijdt. Yvonne Neuteboom van Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance laat weten: ,,Het komt heel beperkt voor dat een dienst uitvalt, maar veel dierenambulances hebben nu eenmaal te weinig vrijwilligers. Organisaties die wel volledig open zijn, werken vaak met betaalde krachten. De Dierenambulance streeft er vanzelfsprekend naar het aantal dagen waarop niet gereden kan worden zoveel mogelijk te beperken. Daarom zoekt Dierenambulance nieuwe vrijwilligers. Neuteboom: ,,Het is belangrijk om een volledig team in dienst te hebben. Dat betekent iemand voor de telefoon, iemand die op de bus rijdt, iemand die ondersteunt en minimaal twee verzorgers in de vogelopvang. Op dit moment volgen verschillende vrijwilligers het opleidingstraject voor centrale medewerker. We komen, als deze vrijwilligers allemaal slagen, nog minimaal vier mensen tekort om wat overcapaciteit te hebben.”

Capaciteit

Die overcapaciteit is nodig om vakanties, ziekten en andere uitval direct op te kunnen vangen en op die manier te voorkomen dat ritten uitvallen. Er worden ook ambulancechauffeurs en medewerkers voor de ambulances gezocht. Het doel voor de Dierenambulance is om op 1 januari op 120 procent capaciteit te zitten. Kijk voor meer informatie op dierenambulanceleiden.nl kijken. Aanmelden met motivatiebrief en CV kan via info@dierenambulanceleiden.nl.

(Foto: Stichting ter Ondersteuning van de Dierenambulance – Vogelasiel Regio Leiden)

Lees ook…

Meer klanten voor Voedselbank Leiden

Back To Top
Zoeken