skip to Main Content

Derde Tiny Forest bij Biervlietplein

Derde Tiny Forest Bij Biervlietplein

Tilburg is een klein stukje bos rijker bij het Biervlietplein! Het is het derde, en voorlopig laatste, Tiny Forest van de stad.

TILBURG – Het Biervlietplein kreeg het derde en voorlopig laatste Tiny Forest van Tilburg. Het eerste kleine bos kwam te liggen achter SBO ’t Noorderlicht en de tweede op het herontwikkelde plein aan de Burgemeester Rauppstraat en de Schout Crillaertstraat. Een Tiny Forest is een dichtbegroeid stukje bos met bomen en struiken die van origine in Nederland groeien. Het bos staat op een perceel ter grootte van een tennisbaan. Het is bedoeld om de biodiversiteit toe te laten nemen.

Buitenlokaal

Naast het Tiny Forest van het Biervlietplein is een buitenlokaal gesitueerd. Dit is bedoeld als plek waar kinderen meer kunnen leren over de Nederlandse natuur. Bij de aanleg van het bos hebben de kinderen van SBO Westerwel en Scouting Rey de Carle geholpen. De naam van het bos is vooralsnog niet bekend. Er was een wedstrijd uitgeschreven, maar de uitslag daarvan is nog niet bekend.

Verbinding

De Tiny Forests in Tilburg zijn een initiatief van IVN Natuureducatie. Deze organisatie heeft ten doel mensen met de natuur te verbinden door middel van natuuractiviteiten, cursussen, projecten en campagnes. Meer informatie over de organisatie is te vinden op ivn.nl.

(Foto: Flickr / George West)
Back To Top
×Close search
Zoeken