skip to Main Content

Den Haag: Nieuwe aanpak voor Schone Stad

Den Haag: Nieuwe Aanpak Voor Schone Stad

Iedereen wil wonen in een stad die vrij is van vuil en viezigheid. Daarom trekken dagelijks meer dan zevenhonderd medewerkers van de gemeente erop uit om de stad schoon te houden.

DEN HAAG – Meer dan zevenhonderd medewerkers van de gemeente halen dagelijks zwerfafval van de straat, het strand en uit het groen, verwijderen illegale dumpingen naast restcontainers en ruimen natuurlijk afval op zoals blad en zand. In een groeiende stad moet ook de afvalaanpak meegroeien. Daarom komt wethouder Hilbert Bredemeijer met een nieuwe aanpak voor een Schone Stad 2021-2022. ,,Elke dag steken honderden medewerkers de handen uit de mouwen en gelukkig doen veel mensen mee. Maar vervuilers die willens en wetens verzaken, pakken we aan.”

Experiment

In Den Haag staan zo’n 7.500 afvalbakken, 6.700 ondergrondse restafvalcontainers, duizend glas-, papier-, pmd- en textielcontainers, honderd ondergrondse Gft-containers en tientallen broodcontainers. Jaarlijks wordt zo’n 1,4 miljoen kilo blad opgeruimd en gecomposteerd. Het water wordt gebaggerd en drijfvuil, kroos en algen worden verwijderd. Ook wordt geëxperimenteerd met speciale ‘plasticvangers’ om drijvende plasticdeeltjes uit de grachten te halen.

Back To Top
×Close search
Zoeken