skip to Main Content

Deelvervoer is ‘hot’ in Buiksloterham

Buiksloterham ontwikkelt zich tot de meest duurzame woon-en werkplek van Amsterdam. Het laatste innovatieve snufje, een speciale deelvervoer-app, blijkt het goed te doen.

NOORD – Woningen met elk minstens één eigen auto voor de deur? Er moesten slimmere en duurzamere oplossingen zijn voor persoonlijke mobiliteit zo vonden bewoners van Buiksloterham. In 2018 nam Stadslab Buiksloterham Circulair het initiatief om in de toekomst vervoersmiddelen te delen. Er werd gesproken met Hely, een bedrijf dat mobiliteitshubs creëert. In overleg met de gemeente en het stadslab werd vervolgens drie maanden geleden een volledig elektrische Hely-hub gerealiseerd. Eind maart bleek dat al ruim honderd bewoners de bijbehorende app gebruiken en werd er geproost op de samenwerking.

E-bakfiets

Via deze app van Hely kunnen bewoners kiezen uit uiteenlopende vervoersmiddelen, zoals een e-fiets, e-auto en e-bakfiets. Voor elke trip kunnen ze het leukste en slimste vervoersmiddel reserveren. De vervoersmiddelen staan klaar bij de woonboulevard van de Klaprozenweg 27. Even ontgrendelen met de app en gáán. Vóór de introductie van deze app was het in Amsterdam nog niet mogelijk om vanuit één app toegang te krijgen tot zoveel verschillende elektrische transportmiddelen. Meer info: hely.com/bsh.

Back To Top
Zoeken