skip to Main Content

Decathlon wil 2e winkel op Sloterdijk

Decathlon is van plan een flagshipstore te openen op Sloterdijk III. In Zuid-Holland stuit de komst van een dergelijk filiaal van de Franse sportketen op bezwaren.

NIEUW-WEST − Sportwinkel Decathlon heeft plannen om een vestiging te openen op Sloterdijk III, op de hoek van de Australiëhavenweg en de Sierenborch. Nieuw-West heeft hiervoor de bestemming van het terrein gewijzigd, zo staat in de besluitenlijst van het stadsdeelbestuur.
De nieuwe Decathlon-vestiging wordt een
zogenaamde flagshipstore. Hier kan het
winkelend publiek sporten proberen en er komt een buitenruimte voor sportevenementen. De locatie is nu braakliggend terrein, dat volgens het bestemmingsplan gewijzigd kan worden naar een vestiging van grootschalige detailhandel.
Wel moet de Franse winkelketen nog toestemming hebben van instanties als Waternet en de brandweer, alvorens zich te kunnen vestigen. ,,Na deze adviesronde wordt een ontwerpwijzigingsplan gemaakt dat voor een periode van zes weken ter inzage wordt gelegd. Eenieder krijgt gedurende die periode de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen”, zo schrijft de gemeente.

Een van de eerste vestigingen

Decathlon heeft ook al een vestiging aan de
Arena Boulevard in Zuid-Oost. Dit was een van de eerste vestigingen in Nederland van de bekende sportketen. Inmiddels zijn er in ons land veertien winkels. In de regio Den Haag strijden volgens Omroep West de provincie en de gemeente tot aan de hoogste rechter om de vestiging van zo’n flagshipstore met sportterrein op het bedrijventerrein Forepark.
De gemeente ziet kansen voor driehonderd banen, de provincie vindt dat detailhandel in
de binnenstad thuishoort.

Back To Top
Zoeken