skip to Main Content

‘De Veldpost’ terug op oude stek aan Kometensingel

De Voormalige Pastorie Aan De Kometensingel Waar De Veldpost Gevestigd Is.

De gemeente stelt de pastorie aan de Kometensingel beschikbaar voor ‘De Veldpost’. Dat laatste is een ontmoetingscentrum voor veteranen.

NOORD – ‘De Veldpost’ is terug op de vertrouwde plek in Noord, namelijk in de voormalige pastorie aan de Kometensingel. De Veldpost is een initiatief van veteraan Eugène Sandel, dat met hulp van wijlen burgemeester Eberhard van der Laan tot stand kwam. In 2011 opende De Veldpost in de voormalige pastorie, die destijds in het bezit was van Stadgenoot. Deze stelde de ruimte gratis ter beschikking aan de veteranen. Vanwege een renovatie van de pastorie verhuisde ‘De Veldpost’ later naar een krappe ruimte in de Azaleastraat. Die locatie beviel maar matig. Sandel vroeg hulp aan burgemeester Halsema. Sandel: ,,Daarna heeft burgemeester Halsema zich hard gemaakt om het pand voor de veteranen aan te kopen.” De gemeente kocht de pastorie en bood ‘De Veldpost’ weer een plek. Dit pand aan de Kometensingel is vanwege de ligging een perfecte locatie voor het veteranencentrum. De omgeving biedt privacy aan de gebruikers van het pand.

Afgestompte gevoelens

‘De Veldpost’ helpt veteranen helpen die het moeilijk hebben. Vijf tot acht procent van alle veteranen heeft last van PTSS, posttraumatische stressstoornis. PTSS is een stoornis die mensen ontwikkelen die iets schokkends hebben meegemaakt en die ervaring niet goed verwerken. Dit kan herkend worden aan herbelevingen, vermijdingsreacties en afgestompte gevoelens. Halsema: ,,Veteranen hebben zich, vaak onder moeilijke omstandigheden, ingezet voor de internationale rechtsorde en de vrijheid en veiligheid van ons land. Zij verdienen naast waardering en erkenning ook een prettige, vaste ontmoetingsplek in de stad.”

(Foto: Stadsarchief / Martin Alberts)

Lees ook…

Steun voor ouders met krappe beurs

Back To Top
Zoeken