skip to Main Content

De smaak van Indonesië in Oost

De Smaak Van Indonesië In Oost

In Oost wisten we al het al, maar sinds Culy erover schreef, weet heel Amsterdam én de rest van Nederland het: in stadsdeel Oost zitten opvallend veel goede Indonesische restaurants.

OOST – Op Culy.nl vind je dagelijks recepten en culinair nieuws. Met ruim 55.000 volgers op Facebook weet de site mensen door heel Nederland te bereiken. Enkele werken geleden plaatste een van de redacteuren een overzicht van de ‘Beste Indonesische restaurants van Amsterdam’. Volgens dit stuk zitten de uitblinkers in Noord (1), in Zuid (1), het Centrum (3) en in Oost (3).

Balinese warung
Paon Bali op het KNSM-eiland is de eerste ‘Oosterling’ op de lijst: ,,Geen uitgebreid restaurant, maar een Balinese warung, waar Steven en Dian de sterren van de hemel koken.” Het menu wisselt per dag en de zaak is open tot al het eten op is. Lof is er voor de nasi languan, een bord met veel kleine gerechten, zoals gegrilde tonijn in bananenblad en een salade van kouseband, geraspte kokos en taugé. ,,Op zaterdag is er een extra uitgebreid menu, met tipat cantok, een Balinese gado gado die vers voor je neus wordt klaargemaakt.”

Streetfood
De tweede Oosterling is Toko Dimas, het restaurantje van Bar Basquiat in de Javastraat. Chef Dimas Sastrohardjo heeft Indonesische roots en kookte eerder onder meer bij Le Garage van Joop Braakhekke. ,,Hij serveert Indonesisch streetfood met een verrassende twist. Het meest verrassende gerecht op de kaart is de Emping Kapsalon. Empingchips, pulled pork, spitskool en kaas, heel erg lekker.” Mama Makan in de Spinozastraat is het derde restaurant in Oost op de lijst. Bij dit restaurant kun je kiezen uit drie verschillende rijsttafels: de klassieke rijsttafel, Mama Makan’s Favorites of de vegan rijsttafel. De redacteur koos voor de klassieke versie. ,,De favorieten van de avond: ayam asam manis en sambal udang: kip in Mama’s zoet & zure saus en gamba’s met knoflook, chili & lime.”

Back To Top
×Close search
Zoeken