skip to Main Content

De Pont museum pakt flink uit

Na De Lockdown Zijn Er Zes Tentoonstellingen Te Zien In Het De Pont Museum.

Het De Pont museum heropent met zes tentoonstellingen. Waaronder enkele bijzondere video-installaties en een verlengde tentoonstelling.

TILBURG – Bezoekers mogen straks, na een ellenlange sluiting, eindelijk weer kunst zien in het De Pont museum. Het museum opent dan met maar liefst zes tentoonstellingen. Als alles goed gaat, kunnen mensen deze zomer genieten van een video-installatie van David Claerbout: Aircraft (FAL), 2015,2021. Met zijn installatie probeert de kunstenaar grip te krijgen op het verstrijken van de tijd.

Stilte en leegte

Ook is tentoonstelling Without Trace te zien. De beelden tonen landschappen als stille getuigen van zaken die zich er ooit afspeelden, zoals oorlog of kolonialisme. De sporen zijn niet meer te zien, maar de stilte en leegte wordt benadrukt door de kunstenaars. Deze tentoonstellingen zijn tot en met 29 augustus te zien. Kasper Bosmans toont een installatie die speciaal ontworpen is voor de grote zaal en de wolhokken van het museum. Het heet ‘Wolf Corridor’. Maya Watanabe laat een speciale video-installatie zien in projectruimte WOOL. Deze is getiteld ‘Liminal’. De beelden die mensen te zien krijgen verwijzen naar de Peruaanse burgeroorlog, waarbij zestienduizend mensen vermist raakten.

Slavernijverleden

Ook worden er werken van de in 2010 overleden kunstenaar Sigmar Polke getoond onder de titel Das kann doch kein Motiv sein. In deze tentoonstelling worden werken van Polke uit een periode van veertig jaar getoond. Deze tentoonstellingen zijn te zien tot en met 5 september. De tentoonstelling The Things I Used To Do van Hans Broek is verlengd tot en met 12 september. In deze tentoonstelling laat de schilder plekken zien waar slaven moesten werken of gevangen werden gehouden.

(Foto: City Nieuws)

Lees ook:

Bijzondere werken voor De Pont

Back To Top
Zoeken