skip to Main Content

De ondernemer: Van boeken naar granola’s

Valentine van der Lande (39) was ooit ‘boekencrowdfunder’ maar gooide het roer drie jaar geleden om. Ze wilde iets produceren waar ze zelf ook behoefte aan heeft. Toen ze door de supermarkt liep wist ze het: gezonde en lekkere ontbijtgranen die bij mensen thuis worden bezorgd.

,,Ik was ondernemer in de boekenwereld”, vertelt Valentine. ,,Ik heb bijna honderd boeken gepubliceerd, maar het lukte niet om het rendabel te maken. Daarom wilde ik wat anders gaan doen. Ik stoorde me al langer aan al die ontbijtgranen die vol met suiker zitten en niet vers smaken. Een lekker, knapperig en gezond alternatief vond ik niet.”
,,Ik wilde ze zelf maken, maar dat bleek veel ingewikkelder dan gedacht. Ik ben langsgegaan bij voedingswetenschappers, sportdiëtisten, en chef-koks en heb hen om hulp gevraagd en we hebben een testpanel ingeschakeld. Het samenstellen van een goed recept blijkt eindeloos proberen en fijnslijpen te zijn.”
,,Er zijn veel mensen die behoefte hebben aan een gezond ontbijtproduct én dat ook nog eens bezorgd willen krijgen. De pakketten passen door de brievenbus, dus thuisblijven hoeft niet, en onze dienst is maandelijks opzegbaar. De drempel ligt laag om het eens te proberen. We hebben nu alleen nog granola’s, maar willen in de toekomst ook andere producten te maken. En bijvoorbeeld een ‘limited edition’ granola, speciaal voor de feestdagen.”

Back To Top
Zoeken