skip to Main Content

De Ondernemer: Amsterdam Brewboys

De Ondernemer: Amsterdam Brewboys

Bareigenaar Pieter Langendijk was toe aan een nieuwe uitdaging. Deze vond hij bij Sebastiaan van der Bosch, die net terugkwam uit Australië met het idee om bier te brouwen. Hij had in Sydney gewerkt in een microbrouwerij en wilde dit voortzetten in Amsterdam. De twee kennen elkaar van Pieters’ bar, Bar Langedijk, waar Sebastiaan kwam als vaste gast. Samen richten ze Amsterdam Brewboys op.
Ze begonnen zonder plan: De twee wilden ruimte om te experimenteren en om te kijken hoe het zou verlopen.
Wat startte in de loods van Sebastiaan’s vader, groeide in vier jaar uit tot een vast assortiment aan biertjes en meerdere samenwerkingen. ,,Speciaal bier brengt ons samen, maar ook met anderen. We houden van bier, maar ook zeker van het ambachtelijke ‘craft’. ‘Collab Brews’ horen bij Amsterdam Brewboys. We werkten al eerder samen met koffieboeren aan een koffie-IPA en stoutbiertje”, vertelt Pieter.
En ze zijn nog lang niet klaar. Pieter en Sebastiaan brouwen nu nog bij kleine brouwerijen, maar ze zijn hard aan het werk om hun eigen ketels en proeflokaal te realiseren.
Een favoriet biertje heeft Pieter niet echt, voor hem is moment van de dag bepalend. ,,Een amber biertje bij een kaasplankje laat in de avond of een ‘Kama Citra’ bij een bordje pasta.”

Back To Top
×Close search
Zoeken