skip to Main Content

De nieuwe curator van Stichting NDSM-werf

Het culturele programma van de NDSM-werf verrast altijd. De stichting die daarachter zit, kreeg onlangs een nieuwe curator: Petra Heck. Wie is deze kersverse tentoonstellingsmaker?

NOORD – Op 1 maart begon Petra Heck aan haar baan als curator bij Stichting NDSM-werf. Zij is nu verantwoordelijk voor de culturele activiteiten die op deze unieke plek van circa tien hectare plaatsvinden. Haar ruime ervaring met kunst in de publieke ruimte komt haar daarbij goed van pas. Zo werkte zij recentelijk als curator voor TAAK, een collectief voor kunst in het publieke domein. Voor deze organisatie in Noord ontwikkelde zij bijvoorbeeld ‘Social Capital’, een programma waarin kunstenaars reageren op de stad in beweging. Ook werkte ze de afgelopen jaren als programmeur bij TodaysArt, een Haags festival rond elektronische muziek, kunst en de stedelijke publieke ruimte.

Experiment

Als curator wil Heck de betekenis van de werf meer benadrukken en haar op de kaart zetten als ‘een historisch belangrijke en indrukwekkende plek, waar ondanks de bouwwoede in Amsterdam nog ruimte is voor experiment, leegte en duisternis’. Petra Heck hoopt onder meer dat de werf een ruimte wordt waar iedereen zich welkom voelt: kunstenaars, werknemers, bezoekers, kunstpubliek, oude én nieuwe bewoners.

Back To Top
Zoeken