skip to Main Content

De groenste school van Zuidoost

De Groenste School Van Zuidoost

Bloei & Groei kreeg al veel vrouwen in Zuidoost aan het tuinieren, maar vanaf dit voorjaar is er naast het moestuinproject ook een opleidingsinstituut: de Bloei & Groei Academie.

ZUIDOOST – Dit voorjaar kunnen vrouwen weer een individueel of gedeeld tuintje bewerken in Gaasperdam en Venserpolder. Maar Bloei & Groei, hét groene project voor en door vrouwen in Zuidoost, heeft nog meer voor hen in petto. Voor het eerst kunnen zij ook studeren aan de Bloei & Groei Academie, een initiatief van Bloei & Groei en partner Cityplot. Op de school worden ze opgeleid tot (assistent-) tuincoach. Van april tot oktober 2019 is er plek voor tien vrouwen om alles te leren over het opzetten van een moestuin volgens de Bloei & Groei- aanpak; hoe maak je een teeltplan of tuinontwerp? Hoe zit het met compost en de bodem? Daarnaast doen ze sociale vaardigheden op. Na afloop kunnen ze gaan werken als (assistent-) tuincoach op een Bloei & Groei-tuin of bij groene buurtprojecten. Aan deze training op basisniveau kunnen vrouwen met en zonder groene vingers meedoen. Aanmelden kan tot 15 maart per mail (info@bloeiengroei.org) of telefoon (06.2148.6701). Naast de tien vrouwen die gaan studeren, zijn er dit voorjaar ruim vijftig vrouwen uit Zuidoost die de kans krijgen hun eigen groenten, kruiden en bloemen te kweken. Van maart tot november tuinieren ze wekelijks onder leiding van een tuin- en bloeicoach. Deze twee werken samen om de deelneemsters zowel met het tuinieren als op persoonlijk vlak te begeleiden. Aanmelden kon tot 25 februari.

Uitdaging

Volgens oprichter Ama Koranteng-Kumi staat Bloei & Groei voor veel meer dan tuinieren. ,,Het is een plek waar vrouwen werken aan een betekenisvolle relatie met de natuur en zichzelf. Ze staan stil bij hoe natuur ons niet alleen uitdaagt haar beter te leren kennen, maar ook helend en versterkend kan werken.”

Back To Top
×Close search
Zoeken