skip to Main Content

De Groene Amsterdammer: Sean van Oort

Sean van Oort maakt Amsterdamse thee met kruiden uit eigen tuin

Sean werkte 7 jaar op kantoor van een architectenbureau toen het begon te kriebelen. ,,Ik zat elke dag 8 uur achter mijn scherm en wilde meer met mijn hart werken dan met mijn hoofd.” Op zoek naar een richting vroeg hij zich af wat hij als kind graag deed. Dat was in de natuur zijn. Een studie Natuurgeneeskunde was het resultaat. ,,Maar na een jaar kwam ik erachter dat ik het leuker vond kruiden te kweken dan mensen te behandelen. Zo ontstond het idee om zelf kruidenthee te gaan maken.”
Eerst kweekte Sean nog bij plantages van anderen maar sinds begin dit jaar heeft hij een eigen stuk land van 900 vierkante meter in Bos en Lommer, waar hij dagelijks aan het werk is. ,,Het stond hier helemaal vol met bosjes, dat hebben we allemaal weggehaald. Nu ben ik begonnen met het kweken van verschillende kruiden zoals tijm, munt, rozemarijn, venkel, alles puur natuur, zonder gebruik van chemicaliën.” Als de kruiden klaar zijn, worden ze eigenhandig gedroogd en op de fiets langsgebracht. Met de winst steunt hij initiatieven zoals de Dierenambulance en de IMC Weekendschool. ,,Ik klink wellicht een beetje als wijlen
burgemeester Van der Laan, maar ik wil goed voor de stad zorgen.”

kruidenthee.amsterdam.nl

Back To Top
Zoeken