skip to Main Content

De Groene Amsterdammer: Jacintha Scheerder

Futuroloog Jacintha Scheerder pleit voor meer groen in de stad

Jacintha is eigenaresse van WE THE FUTURE en lid van de Young On Board, onderdeel van Amsterdam Economic Board. Ze deed onderzoek en schreef het boek ‘Horizonscan 2050’ over hoe de wereld er in 2050 uit kan zien. En wat dit betekent voor ons als mens. ,,Ik wil mensen heel concreet laten zien wat het toekomstbeeld voor hen betekent. En wat ze eraan kunnen doen om de wereld leefbaar te houden.”
Want ‘de aarde redden’, dat zit er niet meer in, weet Jacintha. ,,Nu redt de aarde zichzelf uiteindelijk wel, maar de mensheid niet. Als we die willen redden, moeten we nu op álle vlakken actie ondernemen en niet alleen het één óf het ander doen. Dat betekent: technologie ontwikkelen om CO2 af te vangen én investeren in zonnepanelen en windmolens én minder vliegen én meer veganistisch eten én veel groene planten.”
Vooral met dat laatste heeft ze zich de afgelopen tijd veel bezig gehouden. ,,Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat groen veel positieve effecten heeft. ,,Planten zuiveren de lucht. De kleuren van bloemen zorgen voor een positief gevoel. En bossen zijn helemaal geweldig. Elk weekend 20 minuten in het bos lopen, zorgt voor betere concentratie, een lagere bloeddruk en een hoger immuunsysteem. Dus hoe groener de stad, hoe beter.”

Back To Top
Zoeken