skip to Main Content

De Groene Amsterdammer: Ben Valks

Ben Valks startte een van de grootste herbebossingsprogramma’s ter wereld.

Ondernemer Ben Valks verkocht in 2009 zijn bedrijf in Dubai om andere dromen na te jagen. Hij stapte op de motor en reed van Alaska naar Argentinië. Dat bracht hem onder andere dwars door de Amazone. Daar hoopte hij een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan: een zwarte jaguar fotograferen. Maar in plaats van een jaguar, kwam hij vooral enorme stukken ontbost land tegen.

,,Het werd me duidelijk hoe de Amazone in rap tempo aan het verdwijnen is.” Dat greep Ben Valks erg aan. Dus ondernam hij actie. Geïnspireerd door de documentaire ‘Home’ van Yann Arthus-Bertrand en diens boodschap ‘We hebben allemaal de kracht om te veranderen’ was hij vastbesloten iets terug te geven.

Met de Black Jaguar Foundation (BJF) zet Ben zich nu in voor de totstandkoming van de langste natuurbrug ter wereld én een van de grootste herbebossingsprojecten ter wereld.

De natuurbrug verbindt twee vitale ecosystemen: het Amazoneregenwoud en de Cerrado Savanne. ,,De corridor heeft impact op ons allemaal. Zo zorgen deze gebieden voor 20% van de zuurstof op aarde en  filteren ze 30% van al het zoetwater.”
Wil je het project steunen?

Kijk online:

black-jaguar.org

Back To Top
Zoeken