skip to Main Content

De Flipperkast wordt Urban Sports Park

Het Skatepark aan het Buikslotermeerplein wordt Urban Sports Park. De skaters krijgen gezelschap van fietscrossers, freerunners en calisthenics.

 

NOORD – Afgelopen maand is het Skatepark Buikslotermeer geopend. Het kreeg al snel de (bij)naam ‘De Flipperkast’. Het Skatepark is onderdeel van de opknapbeurt van het wandelgebied rondom het plein en is ruim 400 vierkante meter groot. Eerder zijn bloembakken geplaatst en is het Waddenwegviaduct beschilderd. Aan de ene kant van het viaduct is een muurschildering van eerstejaarsstudenten van MBO college Noord te zien. Aan de andere zijde is het werk van streetart-kunstenaar Besok te bekijken. De jeugd maakt volop gebruik van het Skatepark en dat was precies de bedoeling. De gemeente wilde ‘de leefbaarheid van het plein verbeteren en sport onder de jeugd stimuleren’. Daarom wordt het nu uitgebreid tot een Urban Sports Park van 750 vierkante meter.

 

Onkruidenier
Calisthenics is een nieuwe naam voor een spectaculaire sport die steeds populairder wordt in Nederland. De basis is je eigen lichaamsgewicht. In het Urban Sports Park komen trainingstoestellen die voor iedereen toegankelijk zijn, een soort speeltuin voor volwassenen. Calisthenics draait niet alleen om kracht, maar ook om de uitvoering. De niet-sportieveling kan het park gebruiken om te ontspannen. De Onkruidenier zorgt voor passende beplanting. Amsterdammers met groene vingers kunnen de Onkruidenier helpen met het onderhoud van het groen. Zo leer je meteen veel over de natuur in Noord.

 

Back To Top
Zoeken