skip to Main Content

De 10 vragen aan chef-kok Sharon de Miranda

Chef-kok Sharon de Miranda kookt de sterren van de hemel in het tv-programma Binnenste Buiten en schreef haar eigen kookschrift. Sharon is, sinds ze de koksopleiding aan de Westerstraat volgde en bij lunchroom de Buren werkte, vaker in Amsterdam dan in haar woonplaats Almere te vinden.

 

1 Wat is geluk en ongeluk voor jou in de stad?
,,Er is altijd gezelligheid in Amsterdam. Zelfs in de kleinste café’s is het druk en hangt er een gezellige sfeer. Ongeluk vind ik het verkeersaanbod. Al die trams, taxi’s en bussen die er rijden. Nu ik kleine kinderen heb die zelf niet zo goed opletten ben ik wel angstiger geworden. Ik heb soms het gevoel dat ik ogen te kort kom.”

2 Wie verdient een standbeeld?
,,Eberhard van der Laan. Hij heeft zoveel voor de stad betekend en is voor mij echt het ultieme voorbeeld van de rasechte Amsterdammer.”

3 Beste koffie?
,,Bij Bake My Day, organic coffee & bakery in de Amstelstraat. Het is er warm, knus en gezellig en de koffie is er zalig. Echt het allerlekkerst.”

4 Nooit meer naartoe?
,,Kam Yin aan de Warmoesstraat. Vroeger vond ik het eten heerlijk, het gerecht werd snel geserveerd en dat is handig als je haast hebt. Maar de laatste keer dat ik er was stond het eten binnen twee minuten op tafel! De gerechten waren smakeloos en het personeel had het te druk voor onze vragen.”

5 Advies voor de burgemeester?
,,Denk ook aan de kleine ondernemer. Investeer in de boetiekjes, kleine winkels zodat zij kunnen blijven bestaan naast al die grote, commerciële bedrijven.”

6 Wat is je grote project?
,,Mijn grote project is nu samenwerken met Stichting Weet hoe je leeft. Ik ga in mijn woonplaats Almere caterings verzorgen. Ik word daarbij geholpen door mensen met een verstandelijke beperking. Het gaat 1 november van start en ik heb er veel zin in!”

7 Geheime restauranttip?
,,Kantjil & de Tijger aan de Spuistraat. Ik vind Indisch eten zo lekker, dat ligt natuurlijk ook aan mijn roots, mijn oma is Indonesisch.”

8 Beste kapper, beste haring, beste chillplek?
,,Ik ga helemaal niet naar de kapper, ik doe mijn haar zelf. Vroeger, toen ik korter haar had, ging ik vaak naar de Albert Cuyp maar die zaak bestaat niet meer. In Amsterdam kom ik graag om te eten, maar dan eet ik geen haring. Beste chillplek is World of Food in Zuidoost. Leuk om met vrienden of familie af te spreken. Gewoon zitten, eten, drinken en relaxen.”

9 Amsterdam de stad van de liefde?
,,Ja, maar het is ook de perfecte stad voor vrijgezellen.”

10 Absoluut afschaffen in 020?
,,Al het verkeer in de kern van de binnenstad.”

 

Back To Top
Zoeken