skip to Main Content

Damsko Strijder ruim aan kop

Damsko Strijder Ruim Aan Kop

Welk Van der Laankunstwerk siert straks het Mercatorplein? ‘Damsko Strijder’ van het Almeerse kunstenaarscollectief Kamp Seedorf ligt aan kop.

WEST – De bekende muurschildering die het Almeerse collectief Kamp Seedorf maakte van oud-burgemeester Van der Laan staat, met bijna drieduizend stemmen, ruim voor in de strijd voor wie de muurschildering mag maken voor op de garage van het Mercatorplein. Het schilderij was al eerder te zien in de stad, op het metrostation Wibautstraat. Daarna verhuisde het werk naar het Amsterdam Museum, waar het kunstwerk te zien was in de tentoonstelling die Van der Laan voor zijn dood samenstelde. Op het moment is er een competitie aan de gang waarbij bewoners uit de regio Groot-Amsterdam kunnen stemmen op een ontwerp voor de spreuk ‘Zorg goed voor onze stad en elkaar’, uit de afscheidsbrief van burgemeester Eberhard van der Laan. Er zijn in totaal 59 ontwerpen ingediend, waarvan de Damsko Strijder er dus een is. Het is dus heel waarschijnlijk dat dit ontwerp gaat winnen. Een ander beeld, van Ko de Kruijff, is met bijna zeshonderd stemmen tweede.

Tot 6 januari
Wie toch liever iets anders heeft dan het bekende beeld van de Almeerse graffiti-artiesten, kan nog zijn stem uitbrengen. Stemmen kan tot en met 6 januari op zorggoedvooronzestad.amsterdam.

Beeld: Amsterdam Museum

Back To Top
×Close search
Zoeken