skip to Main Content

Czaar Peter wordt mooier en hipper

De Czaar Peterstraat was al opgeknapt, maar wordt nog steeds mooier. De nieuwste parel, gebouw N42, is geno-
mineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs.

CENTRUM – In de Czaar Peterstraat wilde je in de jaren negentig van de vorige eeuw nog niet dood gevonden worden. Wie er lang niet is geweest, zal verbaasd zijn over de vernieuwing die de straat de afgelopen decennia heeft doorgemaakt. Er zijn talloze winkeltjes, koffietentjes en restaurants. En vanaf het begin van dit decennium werden de huizen er prachtig opgeknapt.

Hoogwaardig gerenoveerd
De laatste parel is het woonblok N42, tussen de Lijndenstaat en Conradstraat. Dit complex uit 1850 is in opdracht van Eigen Haard hoogwaardig gerenoveerd, zo motiveert de jury de nominatie.

Buitenruimte

De oorspronkelijke woningen waren net dertig vierkante meter groot. Door ze
samen te voegen en de bergingen op zolder toe te voegen, is een mix ontstaan van nieuwe woningtypen. Aan de achtergevel zijn balkons gemaakt, zodat alle woningen een eigen buitenruimte hebben. In totaal zijn er nu 76 appartementen voor sociale huur. Onderin het complex is ruimte voor winkels.

Stemmen!
De Amsterdamse Nieuwbouwprijs wordt jaarlijks toegekend aan het mooiste en beste nieuwbouwproject. Stemmen op één van de tien gebouwen kan op amsterdamwoont.nl/nieuwbouwprijs. Stemmen kan nog de hele maand20

Back To Top
Zoeken