skip to Main Content

CS krijgt trap terug 

CS Krijgt Trap Terug 

De gemeente gaat deze maand beginnen met de bouw van de Cuyperstrap. In 2020 hoeven reizigers die overstappen van trein op metro dan niet meer om te lopen. 

CENTRUM – Vanaf 2020 komt er een overdekte verbinding op Centraal Station (Cuypershal) van de centrale hal naar de metro. De bouw begint in januari. De trap gaat de Cuyperstrap heten, naar de architect van het Centraal Station. Nu moeten reizigers buitenom lopen van het treinstation naar de metro en vice versa. Opvallend is dat de architect de trap zelf al had ingetekend in het ontwerp van 1889. Reizigers konden destijds de trap afdalen naar een ondergronds gangenstelsel, zo schreef Het Parool onlangs. De bouw is overigens wel een precisieoperatie waar met €6,2 miljoen een fiks prijskaartje aan hangt. De constructie krijgt een vaste trap en een roltrap. De bouw maakt deel uit van project De Entree, de aanpassing van het voorplein van het Centraal Station, dat helemaal auto- en fietsersvrij gaat worden. Er komt onder andere een enorme fietsenkelder, die uitkomt op de metrohal.  

Volgens planning
Eerst worden de fundering en betonnen constructie voor de trappen aangelegd en daarna de trappen zelf. Als alles volgens planning loopt, wordt de Cuyperstrap volgend jaar in gebruik genomen.

Back To Top
×Close search
Zoeken