skip to Main Content

Cruyff Court Sjaak Swart in Oost

Op zijn tachtigste verjaardag kreeg ‘Mister Ajax’ te horen dat hij een eigen voetbalveldje krijgt in zijn oude woonwijk: de Indische buurt.

De Cruyff Foundation heeft diverse Cruyff Courts waar kinderen veilig een balletje kunnen trappen, een daarvan ligt in het Sumatraplantsoen. Dit veldje draagt de naam van de Cruyff Foundation, maar zal in 2019 worden omgedoopt tot Cruyff Court Sjaak Swart. Op 3 juli, de dag dat ‘Mister Ajax’ tachtig werd, kwamen teamleden van de Cruyff Foundation bij hem langs om dit te vertellen.
Swart, die ooit een paar jaar in de Indische buurt woonde, zette meteen een foto op Instagram en uitte zijn blijdschap: ,,Hier ben ik zo enorm trots op.” Die eer is normaal voorbehouden aan de winnaars van de Johan Cruyff Prijs, voor het grootste talent in de Eredivisie. Dit jaar ging de prijs naar Ajax-verdediger Matthijs de Ligt.
Swart is altijd een goede vriend van Cruyff geweest. Beiden speelden in de jaren voor Ajax in wat zij zelf ook wel noemen ‘hun gouden tijden’. Sjaak is ambassadeur van het eerste uur en zet zich in om de missie van de Cruyff Foundation, het vooruitbrengen van jeugd door beweging, uit te dragen. Zo coacht hij tijdens de Cruyff Foundation Cup.

Back To Top
Zoeken