skip to Main Content

Cruisetoeristen weggegjaagd door stadsbestuur

Cruise

De gemeente Amsterdam spant het paard achter de wagen in de verbeten strijd tegen het cruisetoerisme. Invoering van toeristenbelasting en de dreigende veroplaatsing van de cruiseterminal zorgt voor onrust bij rederijen en exploitanten.

Het bedrijf MSC Cruises heeft daar inmioddels de buik zó van vol dat de onderneming overweegt de komende twee Amsterdam te mijden.

Zonder dialoog met de cruisesector legt de gemeente de passagiers van de cruises een toeristenbelasting op van €8 per passagier per dag. Die maatregel is bij het cruisebedrijf in het verkeerde keelgat geschoten.

In De Telegraaf zegt Erik Schuffel van MSC Cruises dat straks Rotterdam wordt aangedaan en de toeristen per bus naar de hoofdstad worden vervoerd. Dat is precies het tegenovergestelde wat het Amsterdamse gemeentebestuur wil bereiken. In plaats van wandelende toeristen komen straks bussen met cruisetoeristen het centrum in.

Volgens een woordvoerder van de gemeente was het al veel eerder bekend dat de toeristenbelasting zou worden ingevoerd. Volgens het GroenLinkse bestuur moeten de cruisetoeristen hun financiele steentje bijdragen aan de kosten die de stad maakt.

Back To Top
Zoeken