skip to Main Content

Convenant over Domuslocatie Edisonlaan op handen

Convenant Over Domuslocatie Edisonlaan Op Handen

Elk moment kan een convenant getekend worden over afspraken over de Domuslocatie op de Edisonlaan. Omwonenden zien de locatie liever niet komen…

TILBURG – Als alles volgens planning verloopt, opent de Domus aan de Edisonlaan op 1 maart zijn deuren. Eerder zou dat het najaar van 2020 zijn. De kwestie begon vanaf begin oktober 2019 te spelen. Toen tekenden de gemeente en het Leger des Heils een overeenkomst om de ontwikkeling te starten. Volgens een bewonersbrief uit december vorig jaar zijn de omwonenden in de periode tijdens en voorafgaand het tekenen van de overeenkomst op zijn zachtst gezegd gebrekkig geïnformeerd en was er te weinig mogelijkheid tot betrokkenheid. In juni en juli vorig jaar zouden er informatiebijeenkomsten zijn, maar die konden niet doorgaan vanwege de coronacrisis. Dit terwijl de omwonenden vrees hebben voor de gevolgen van de komst van de Domus. In een reportage van Omroep Tilburg van april vorig jaar liet een bewoner van het nabijgelegen Leyeburgh weten dat verschillende bewoners de komst van de Domus niet zien zitten. Dit zou mede komen doordat ze bang zijn dat mensen rond gaan zwerven. Bovendien zit er in de buurt al een 24-uursopvang voor psychisch kwetsbare mensen.

Convenant

Om de buurt gerust te stellen is de gemeente samen met het Leger de Heils in gesprek gegaan met de omwonenden. Daarop is een convenant met afspraken overeengekomen die naar verwachting één dezer dagen wordt ondertekend. Een Domuslocatie is een plek waar mensen met vaak verslavings- of psychische problematiek onder begeleiding op één locatie wonen. De Domus in de Edisonlaan gaat maximaal 27 mensen huisvesten.

(FOto: Flickr / Kphotographer)
Back To Top
×Close search
Zoeken