skip to Main Content

Conscious Hotels wil bos planten

De ‘groene’ hotelketen Conscious hotels, met hotels aan het Vondelpark en het Westerpark, gaat in Amsterdam een toeristenbos planten.

WEST – Conscious hotels wil een toeristenbos realiseren om het tienjarig bestaan van de hotelketen te vieren. Voor iedere toerist die in het hotel logeert wil Conscious een boom planten, in of om Amsterdam. Waar precies is nog onbekend, maar het hotel doet dit om de biodiversiteit in de stad te bevorderen. Zo komt er een bos voor de Amsterdammers om te genieten van al dat groen en tegelijkertijd ondersteunen de toeristen de biodiversiteit en gaan ze de klimaatverandering tegen. Het nieuwste hotel van Conscious Hotels is in Westerpark en zou honderd procent elektrisch zijn, tot de keuken aan toe. Verder zijn alle meubelen, waaronder ook de bedden, gemaakt van gerecycled materiaal. In de keuken wordt alleen gekookt met verantwoorde ingrediënten. Het vorig jaar geopende hotel is al open sinds april, maar haalde nu al op het lijstje van ‘Beste 100 plekken ter wereld’ van Time Magazine. De hotelketen was een voorloper op dit gebied. In Amsterdam verrezen de afgelopen paar jaar steeds meer ‘groene’ hotels, zoals bijvoorbeeld Hotel Jakarta en QO Hotel.

Eco-Sexy
CEO Marco Lemmers van Conscious Hotels vindt de komst van groene concurrentie alleen maar een goede ontwikkeling. Aan Entreemagazine liet hij weten: ,,Fijn dat er steeds meer hoteliers en gasten meedoen. We hebben iedereen nodig om de planeet te redden. Het werkt veel beter als duurzaamheid aantrekkelijk, betaalbaar en dus toegankelijk wordt. Wij noemen dat Eco-Sexy. Ik ben ervan overtuigd dat als de helft van alle mensen dertig procent duurzamer gaat leven, we meer bereiken dan wanneer er maar één procent volledig duurzaam bezig is.” Overigens is belangenclub De Vrienden van het Westerpark het niet zo heel erg eens met het groene imago van het hotel. Onlangs tekenden De Vrienden nog bezwaar aan tegen een zogenaamde afval-hub bij het hotel en protesteerden ze tegen een installatie die niet volgens de regels gebouwd zou zijn.

Back To Top
Zoeken