skip to Main Content

Commotie door afsluiting ‘Piet Hein’ voor vrachtverkeer

De Nederlandse transportsector werd verrast door het bericht dat de Piet Heintunnel per 1 mei dichtgaat voor vrachtverkeer. Sterker nog: het wordt door de truckers ‘onbegrijpelijk’ gevonden.

OOST – Eind maart maakte de gemeente bekend weten dat de Piet Heintunnel niet meer voldoet aan de huidige wettelijke veiligheidseisen en dat de tunnel daarom per 1 mei dichtgaat voor al het vrachtverkeer. Het verbod duurt tot half 2022. Tot die tijd moet het vrachtverkeer omrijden. In Het Parool noemt de organisatie Transport en Logistiek Nederland dit besluit ‘onbegrijpelijk’; het zou ‘onzin’ zijn om ook lichte vrachtauto’s de toegang tot de tunnel te ontzeggen. Volgens Machiel van der Kuijl van Evofenedex, de ondernemersvereniging in de transportsector, is zijn organisatie nergens bij betrokken. En dat terwijl ze doorgaans goed samenwerken. Volgens hem zijn er veel effectievere oplossing. Hij roept de gemeente op om te kijken of dit echt het beste besluit is.

Luchtvervuiling

Door het verbod moet het vrachtverkeer omrijden via routes die al propvol staan met verkeer. Volgens de transportsector zullen leveringen niet meer of pas veel later aankomen. Ook zou het zo zijn dat omrijden via de S112 en S116 de bedrijven op kosten jaagt en dat het meer luchtvervuiling voor de stad oplevert.

Back To Top
Zoeken