skip to Main Content

Comeback van de Koreaanse keuken

Liefhebbers van de Koreaanse keuken kunnen terecht bij The Bab Amsterdam in de Camperstraat. Dit nieuwe restaurant brengt onder meer het rijstgerecht bibimbap terug in Oost.

OOST – Koreaanse koks werken graag met rijst, zeewier, tofu en groente. Nationaal gerecht bibimbap is een rijstschotel met diverse soorten groente, een gebakken ei en vlees of tofu. Koreanen zijn meesters in het fermenteren van groente en het frituren van kip. Bij het nieuwe Koreaanse restaurant in Oost, The Bab Amsterdam in de Camperstraat, serveren ze sinds 1 maart Korean fried chicken met amandelen en lente-ui. Bibimbap staat ook op de kaart, naar wens in een vegetarische variant, met gekruid varkensvlees of met rundvleesgerecht bulgogi. Ruim vóór de komst van het restaurant van Junghun Pyo en Sunny Kim keken foodbloggers al uit naar de pannenkoek met kimchi, gefermenteerde kool. In het verleden moest je voor Koreaans eten naar Buitenveldert, maar sinds een paar jaar duiken ook in de rest van de stad Koreaanse zaken op. Oost was er al vroeg bij. Zo hadden we ooit Yokiyo, het Koreaanse restaurant dat in 2016 verkaste van de Wallen naar de Insulineweg. Je kon er terecht voor klassiekers als bibimbap, maar de specialiteit was barbecue op z’n Koreaans. Ronde tafels, zelf grillen én aanvallen. Dat er rook in je kleding bleef hangen was onvermijdelijk, maar het vlees, de vis en de groente gingen erin als koek.

Karaoke

Haedanghwa op de Middenweg, het allereerste Noord-Koreaanse restaurant van Europa, was een stuk formeler. De kok strooide kwistig met kimchi en rolde Koreaanse versies van sushi met tonijn, paling en zalm. Natuurlijk was ook de bibimbap present. Een van de popperige in klederkracht gehulde serveersters roerde er persoonlijk bouillon doorheen. Deze dames waren multifunctioneel. Halverwege de avond pakten ze de microfoon en deden ze karaoke op nummers als Tulpen uit Amsterdam. Erg apart!

Back To Top
Zoeken