skip to Main Content

City geeft stadsdeelvoorzitters een gezicht

Stadsdeelvoorzitters

Het Amsterdamse huis-aan-magazine City, dat verschijnt in alle zeven stadsdelen, heeft komende week in deze edities portretten van zeven verschillende stadsdeelvoorzitters.

Uit onderzoek van de Burgermonitor van vorig jaar blijkt dat de stadsdeelvoorzitters nauwelijks enige naamsbekendheid genieten bij de inwoners. Dat geldt overigens ook voor de twee collega’s van de voorzitter. Volgens de onderzoekers was er zelfs ook een terugloop van de naamsbekendheid van de bestuurders.

City wil daar wat aan doen. Door bijvoorbeeld een dagboek of een korte column van de nieuwe stadsdeelvoorzitters wekelijks te publiceren. Daar steekt de gemeente Amsterdam echter een stokje voor. Volgens een instructie van Bureau Bestuursvoorlichting mogen de stadsdeelvoorzitters niet meewerken aan City.

Vandaar dat in de nieuwe City er in elk stadsdeel een profiel staat van de stadsdeelvoorzittera. Het gaat om Maarten Poorter uit Oost, Emre Ünver (Nieuw-West), Mascha ten Bruggencate (Centrum), Fenna Ulichki, Sebastiaan Capel (Zuid), Erna Berends (Noord) en Tanja Jadnansing.

Stadsdeelvoorzitters

Back To Top
Zoeken