skip to Main Content

Chique ouderenwoningen in race voor Nieuwbouwprijs 

Chique ouderenwoningen In Race Voor Nieuwbouwprijs 

Woonzorglocatie Het Hendrickszhuys aan de Herengracht is genomineerd voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs 2019 

De woonzorgappartementen worden voornamelijk bewoond door dementerende mensen die 24 uur per dag passende zorg kunnen ontvangen. Eigenaar van het complex is Domus Magnus dat zich richt op zorg voor betergesitueerden. 

Uitzicht op de gracht
Het 17e-eeuwse herenhuis in de ‘Gouden Bocht’ is gerenoveerd tot huurappartementen voor ouderen die willen wonen met zorg. De 28 woonzorgappartementen in Het Hendrickszhuys hebben een oppervlakte tussen de 40 en 80 vierkante meter. De een- twee- en drie kamerappartementen bieden uitzicht op de gracht of tuin en zijn voorzien van unieke kenmerken zoals inbouwkasten, plafonds met ornamenten, een schouw of dakterras. Alle appartementen hebben een ruime woonkamer met slaapgelegenheid en een eigen luxe badkamer met douche en toilet.  

Koetshuis
Alle monumentale elementen zijn gerestaureerd en bewoners hebben een restaurant, activiteitenruimtes en een tuin van ruim 500 vierkante meter tot hun beschikking. In de tuin staat bovendien het oudste koetshuis van de stad. Stemmen voor de Amsterdamse Nieuwbouwprijs kan tot 13 juni via amsterdamwoont.nl. 

 

Back To Top
×Close search
Zoeken