skip to Main Content

Cartesius heeft de beste schoolkantine

Cartesius Heeft De Beste Schoolkantine

Het Cartesius Lyceum heeft de beste schoolkantine van Nederland, aldus het Voedingscentrum. Daarvoor kreeg de school de gouden Schoolkantine Schaal.

WEST – De gouden Schoolkantine Schaal wordt elk jaar uitgereikt aan de school die de gezondste kantine heeft. Dir jaar werd hij uitgereikt aan het Cartesius, dat gebruik maakte van de Richtlijnen Gezonde Kantines, opgesteld voor het Voedingscentrum in opdracht van het ministerie van VWS. Volgens het Voedingscentrum heeft de school voor havo en vwo in Westerpark hard gewerkt aan het gezonder maken van de kantine. ,,Een gezonde uitstraling en een gezonder aanbod staan centraal in de gezonde schoolkantine van het lyceum.” In de kantine valt het oog meteen op gezonde broodjes, groenten en fruit. Ook is er yoghurt met muesli verkrijgbaar. Er is altijd water beschikbaar in de vorm van een watertappunt en er liggen flesjes gekoeld water in de automaten.

Een leefstijl
Rector Sandra Niemeijer van de Cartesius: ,,Onze school is een omgeving waar gezond eten gemakkelijk verkrijgbaar moet zijn omdat dit bijdraagt aan de ontwikkeling en leefstijl van de leerlingen. We kiezen voor een positieve aanpak, waarbij we de keuzevrijheid van onze leerlingen respecteren. Gezond eten gaat over goed voor jezelf zorgen en daar dragen we als school graag aan bij.”

Back To Top
×Close search
Zoeken