skip to Main Content

Campagne tegen zwerfafval Gaasperplas

Samen Houden We De Gaasperplas Schoon Van Zwerfafval.

Wandelen, zonnen, voetballen of zwemmen moet kunnen zonder troep om je heen. Groengebied Amstelland is een campagne gestart om de Gaasperplas afvalvrij te krijgen.

ZUIDOOST – Groengebied-Amstelland start een campagne tegen zwerfafval om bezoekers bewust te maken van medeverantwoordelijkheid voor een schone Gaasperplas. Door de coronamaatregelen bleven vorig jaar in totaal een kleine zes miljoen recreanten in eigen land. Van die recreanten bezocht een aantal ook Groengebied Amstelland. En ze ruimden na afloop niet altijd hun troep op. Vandaar de zwerfafvalcampagne die bezoekers bewust moet maken van hun medeverantwoordelijkheid voor een schoon recreatiegebied. Wie regelmatig naar de Gaasperplas gaat, heeft de banners met de tekst ‘Je geniet toch veel meer in een schoon recreatiegebied’ mogelijk al zien hangen. De banners gaan over een schoon park bij de entrees, ligweides en strandjes. Groengebied Amstelland, gesubsidieerd door de gemeente, wil op deze wijze bezoekers aansporen om tijdens en na het recreëren het park afvalvrij te houden. Dat is volgens de organisatie wel zo prettig voor de andere bezoekers: ‘Schoon zorgt voor optimaal genieten. Zonnen, voetballen of zwemmen met troep van anderen om je heen: dat wil niemand. Iedereen kan eenvoudig meehelpen om een strandje, ligweide of wandelpad schoon te houden. Gooi je afval in de afvalbak.’

Extra schadelijk

Boswachter Jelle de Bruijn vertelt waarom zwerfafval niet alleen vies, maar ook gevaarlijk is: ,,Kinderen kunnen zich aan scherp afval, zoals glas, pijn doen en maaidiensten zien het afval door hoog gras soms niet liggen. Als zij over het afval heen rijden verpulvert de machine het tot hele kleine stukjes en dat is extra schadelijk voor honden en andere dieren in het park.”

(Foto: Citynieuws)

Lees ook…

Neem een duik in de Gaasperplas

Back To Top
Zoeken