skip to Main Content

Camera’s in het Sumatraplantsoen

Camera’s In Het Sumatraplantsoen

De overlast in het Sumatraplantsoen is zo groot dat burgemeester Halsema onlangs heeft besloten tot cameratoezicht in de buurt.

OOST – Het rommelt de laatste maanden behoorlijk in het Sumatraplantsoen. Volgens de gemeente is de overlast er zo ernstig dat sommige omwonenden hebben aangegeven dat zij willen vertrekken. Uit angst voor wraakacties blijven aanklachten achterwege. Ook zouden diverse ouders hun kinderen niet meer zonder toezicht buiten durven laten spelen. Vooral de laatste maanden rijst het aantal incidenten op deze plek in de Indische Buurt de pan uit. Diverse groepen jongeren gedragen zich baldadig en soms ronduit crimineel. Het aantal straatroven en openlijke geweldplegingen is gestegen. Zo was er in april sprake van een openlijke geweldpleging en in mei van een zware mishandeling. Daarnaast slopen jongeren straatmeubilair en intimideren zij omwonenden. Ze bespugen hen, roepen hen na of bekogelen hen met eieren.

Onaanvaardbare hoge overlast
Ondanks de verhoogde inzet van politie, handhaving en straatcoaches in de buurt, is de overlast volgens de burgemeester onaanvaardbaar hoog. Zij vindt het dan ook noodzakelijk om het cameratoezicht in de Indische Buurt uit te breiden naar het Sumatraplantsoen. De camera’s zullen zeker tot eind december 2019 blijven hangen. In 2017 had de gemeente dit cameratoezicht juist stopgezet; er waren te weinig incidenten te zien en de veiligheid in de buurt leek toe te nemen. Een jaar laten vonden er twee schietpartijen op en rond het Sumatraplantsoen plaats. Bij een daarvan vielen er twee gewonden.

Back To Top
×Close search
Zoeken