skip to Main Content

Café voor Gebrouwen door Vrouwen

De zussen Do en Tessel zochten er anderhalf jaar lang naar, maar nu hebben ze de sleutel van hun eigen café. Maar eerst nog even verbouwen.

WEST – Gebrouwen door Vrouwen, het bierbedrijf van de zussen Do en Tessel de Heij uit de Donker Curtiusstraat in West, wil een café beginnen in Oud-West. Daarvoor hebben ze het pand gehuurd in de Jan Pieter Heijestraat, waarin eerst café Frieda zat. De zussen zijn van plan in maart hun bar te openen. Het zoeken naar het perfecte pand heeft volgens het tweetal ruim anderhalf jaar geduurd. Voor die tijd moet er nog worden verbouwd. Om het benodigde geld bijeen te krijgen, zijn de zussen een crowdfundingactie begonnen. Investeerders kunnen geld uitlenen aan de vrouwen voor zes jaar, waarna ze het met een rendement van 3,6 per jaar terugkrijgen. Er is voor de verbouwing een tot twee ton nodig. Gebrouwen door Vrouwen begon in 2013 gewoon thuis, als hobby. De zussen maakten hun eigen bier in een pan van vijfendertig liter. Ze maakten zich met vallen en opstaan het brouwproces eigen. In 2015 werd Gebrouwen een echt bedrijf. Inmiddels is hun bier met name in Amsterdam in heel veel cafés op de tap en fles verkrijgbaar. Ook staat het in supermarkten in het schap.

Fris en zoetig

Het bier van de brouwerij is fris en vaak een beetje zoetig, in smaken als gin weizen en gember goud. Gebrouwen door Vrouwen is straks niet het enige biermerk met een proeflokaal in West. Behalve de vrouwen hebben ook de biermerken De Prael (Houthaven) en Troost (Westergasfabriek, Bilderdijkstraat) cafés in het stadsdeel.

Back To Top
Zoeken