skip to Main Content

Buurtplantsoen bij de Steltloper 

Na twee jaar bouwen werd nieuwbouwtoren Steltloper in Oost onlangs opgeleverd. Rondom wordt een buurtplantsoen aangelegd. 

OOST – Woningbouworganisatie Wonam reikte eind vorig jaar de eerste sleutels uit aan de bewoners van een nieuwe toren aan de Ertskade: het ranke gebouw Steltloper. De bouw heeft twee jaar geduurd. Ook voor niet-bewoners is de oplevering goed nieuws: rondom wordt een plantsoen voor buurtbewoners aangelegd. Eerst gaat de aannemer de directe omgeving van de toren inrichten. Er wordt onder meer gras gezaaid. Als het gras is ‘aangeslagen’, vermoedelijk in het najaar van 2019, laat de gemeente een voetbalveld aanleggen en speeltoestellen plaatsen. Het complete plantsoen van bijna één hectare gaat eind 2019 open voor het publiek.

Stopera 
Steltloper met zijn achttien verdiepingen staat deels in het water. Op het land rust het gebouw op twaalf meter hoge kolommen. In de toren zitten 126 huurappartementen. In de kelder is een parkeergarage voor 88 auto’s. Het gebouw is ontworpen door Dam & Partners Architecten, het kantoor van professor Cees Dam en zoon Diederik. Hun gebouwen zijn in heel Nederland te zien. Dam sr. is in Amsterdam onder meer bekend van de Stopera.

BOL
Woontoren Steltloper: 

In het plantsoen rondom komt een voetbalveld

CREDIT 

Beeld: EAS Fotografie

Back To Top
Zoeken