skip to Main Content

Buurtcamping Noorderpark gaat door

Een Buurtcamping Zorgen Voor Diversiteit En Bijzondere Ontmoetingen

Over twee weken is het Noorderpark omgetoverd tot een heuse camping. Mensen uit alle lagen van de bevolking ontmoeten elkaar in het park.

NOORD – In 2014 ontstonden de eerste ideeën voor een Buurtcamping in het Noorderpark. Dit betreft een camping die elk jaar opnieuw wordt opgebouwd, speciaal voor de buurt. Mensen uit alle lagen van de bevolking komen er. Een derde van het park wordt bezet door betalende gasten, een derde door mensen die om financiële redenen niet op vakantie kunnen en een derde door de vrijwilligers van de camping. Zonder de vrijwilligers komt het project niet van de grond.

Vijf beheerders

Dit jaar zal de buurtcamping plaatshebben van 16 tot en met 18 juli. Er wordt op de camping uiteraard gehoor gegeven aan de dan geldende coronarichtlijnen. Buurtcampings zijn een initiatief van Roderik Schaepman die de allereerste organiseerde. In het Noorderpark zijn dit jaar vijf beheerders, onder wie Patrick van Bronswijk (van stichting Flora 4 Life) en Esmeralda Jongmans (van stichting Florakokjes). In heel Nederland zijn deze zomer naar verwachting 45 buurtcampings.

Pleerol

De organisatie achter de buurtcampings laat weten dat de buurtcampings zorgen voor diversiteit en bijzondere ontmoetingen: ‘Met die pleerol onder de arm zien we er per slot van rekening allemaal even knullig uit’. Een campingplaats kost voor betalende gasten €15 voor een plek voor een tent en €15 per persoon vanaf twaalf jaar, kinderen onder de twaalf jaar betalen €1. Stadspashouders betalen €2,50 per plek voor een tent en €2,50 per persoon vanaf twaalf jaar, kinderen jonger dan twaalf jaar hoeven niet te betalen. Aanmelden via noorderpark@debuurtcamping.nl. Meer informatie via bit.ly/BuurtcampingNoorderpark.

(Foto: De Buurtcamping)

Lees ook:

Speeltoestel Noorderpark krijgt feestelijke opening

Back To Top
Zoeken