skip to Main Content

Buurtbewoners initiatiefrijker dan ooit  

Steeds vaker zetten bewoners zich in om hun buurt te verbeteren. Daarvoor is vaak financiering nodig. Voor initiatieven in Oost is er het Fonds voor Oost.  

OOST – ,,De laatste jaren zien we succesvolle initiatieven professioneler worden en nieuwe initiatieven ontstaan doordat bewoners zich samen sterk maken in de buurt”, zei Rutger Groot Wassink onlangs tegen Oostonline. Sommige zaken kunnen volgens de wethouder zelfs beter door Amsterdammers worden geregeld. Het is daarom goed dat ze steeds vaker in actie komen om hun wijk te verbeteren. Ook in Oost is dat zo. Zo hebben bewoners parkjes opgezet bij de Minahassastraat en onlangs bij het ‘Belgiëpleintje’ aan de Wibautstraat. Hiervoor kregen zij een bijdrage van het Fonds voor Oost. Dit fonds is een van vier lokale fondsen voor maatschappelijke initiatieven in de stad. De gemeente stelt in totaal tot 2022 €200.000 per jaar beschikbaar voor zulke acties. Het Fonds voor Oost werft en verdeelt lokaal geld voor initiatieven in Oost. Deze initiatieven moeten bijdragen aan een mooiere, groenere, veiligere, schonere of meer kleurrijkere buurt. 

Het spreekuur
Projecten die de buurt verrijken op het gebied van bijvoorbeeld cultuur, welzijn, gezondheid, ouderen, kunst, natuur, sport, jeugd en veiligheid zijn welkom. Heb je een goed idee, dan kun je dat elke maand indienen. Binnen twee weken krijg je een reactie van een commissie die uit mede-buurtbewoners bestaat. Om je aanvraag voor te breiden, kun je ook eerst naar het spreekuur van het fonds gaan: op 7 mei van 17.00 tot 18.00 uur, Ambonplein 63

Back To Top
Zoeken