skip to Main Content

Bus vervangt tramlijnen 5 en 6

Wie met het openbaar vervoer van Zuid naar Buitenveldert of Amstelveen reist, moet opletten. Trams 5 en 6 zullen tot 25 augustus niet rijden. Reizigers moeten het deze zomer doen met Bus 45.

ZUID – Tram 5 en 6 zullen tussen 14 juli en 25 augustus zes weken lang niet rijden. De lijnen tussen Amstelveen en Buitenveldert moeten stoppen vanwege het werk aan de Amstelveenlijn. Wie met de tram reist, is gedurende deze periode aangewezen op Bus 45. Deze pendelt tussen Station Zuid en het busstation Amstelveen en rijdt vanaf de Strawinskylaan (bushalte A) via de Beethovenstraat en De Boelelaan (terug via de Parnassusweg) naar de Buitenveldertselaan, Beneluxbaan, Mr. Groen van Prinstererlaan en Keizer Karelweg naar Busstation Amstelveen (halte B). De bus stopt niet meer bij de halte Stadstuinen, vanwege werkzaamheden ter plaatse. De bus vertrekt vanaf de westkant van Station Zuid. Het werk van de zomer vindt plaats in Amstelveen, waar bij de haltes Zonnestein en Kronenburg de tram in een verdiepte bak komt te rijden om zo de kruispunten te ontzien.

Vernieuwing
De hele operatie is bedoeld om de voormalige Lijn 51 om te bouwen naar een ‘veilige, snelle en betrouwbare tramverbinding met als eind-/beginhalte Amsterdam Zuid.’ De sneltram is er al sinds 1990 en na dertig jaar dus aan vernieuwing toe. Er komen wel haltes te vervallen. Amstelveen Centrum, Marne, Gondel en Spinnerij in Amstelveen gaan weg. Aan de Zuidas worden de haltes De Boelelaan/VU en A.J. Ernststraat samen een halte. Deze krijgt de naam A.J. Ernststraat.

Tijdens de spits
Er komen nieuwe tramstellen, met een lage vloer. Daarvoor moeten alle haltes van de Amstelveenlijn worden aangepast. De nieuwe haltes gaan ook gelden voor Lijn 5, die rijdt tussen Station Zuid en het Stadshart Amstelveen. Lijn 6 is een tijdelijke tramlijn die rijdt tussen Amstelveen Binnenhof en Station Zuid tijdens de spits. Deze is bedoeld om de drukte op te vangen gedurende de verbouwing van de Amstelveenlijn. Als die af is, dan gaat Lijn 6 er weer uit.

Back To Top
Zoeken