skip to Main Content

Burgemeester viert 5 mei op plein ‘40-’45

Burgemeester Halsema schuift op 5 mei aan tijdens de Vrijheidsmaaltijd op Plein ‘40-’45. Behalve een maaltijd is er ook markt.

NIEUW-WEST – Burgemeester Halsema schuift op 5 mei aan tijdens de Vrijheidsmaaltijd op Plein ‘40-’45, waar ze met buurtgenoten als ‘Familie Amsterdam’ de maaltijd zal nuttigen. Behalve de maaltijd is er ook de BLEND Market – kraampjes vol creaties, cadeaus, curiosa, lekkernijen en activiteiten – en de Kids Vrijmarkt. Maar er is meer te doen. Zo zijn er live optredens van lokaal talent en meubelworkshops van Kunsthek. Dit gebeurt op de eigen locatie en op Plein ‘40-’45. Deze workshops van Moving Arts Project zijn gratis en duren ongeveer dertig minuten. De vrijheidsmaaltijd van 15.00 tot 18.00 uur wordt geserveerd door Resto van Harte en wordt aangeboden door de ondernemers van de BIZ Vereniging Plein ‘40-’45, Slotermeerlaan & De Vlugtlaan en Winkeliersvereniging Plein ‘40-’45.

Aanschuiven?

Presentatrice Fadoua Alaoui is gastvrouw van het programma dat muzikale en interactieve optredens omvat van talent uit Nieuw-West en West rondom de thema’s vrijheid en ‘Familie Amsterdam’.  Deelname is gratis op basis van reservering. Wie wil aanschuiven bij de Vrijheidsmaaltijd, of mee wil helpen als vrijwilliger, kan zich aanmelden via de website of e-mail naar vrijheid@wijzijnplein4045.nl. Initiatiefnemer van de 5 Mei Viering is coalitie Wij zijn Plein ’40-’45: een partnerschap tussen bewoners, lokale ondernemers en Stadsdeel Nieuw-West. Zij zetten zich samen in voor Plein ’40-’45 met en voor de buurt.

Back To Top
Zoeken